Ingredience: | |||||
změklé nebo jemné rozehřáté máslo či kokosový olej | 150 g | cukr (můžete přidat i více) | 50 g | vejce od šťastných slepiček (žloutky a bílky zvlášť) | 5 ks |
mouka (hladká nebo jemná špaldová) | 150 g | mletý mák | 80 g | prášek do pečiva | 1 ks |
sůl | špetka |
Buď si o hodinku můžete přispat, a nebo upéct vynikající chlebíček jako já. V noci před odchodem do pelechu jsem usínala s pocitem, jak moc se už těším na ráno.
Bílky se solí vyšleháme v tuhý sníh.
V druhé míse vyšleháme cukr s tukem v pěnu a postupně zašleháváme i žloutky. Poté zašleháváme mouku s kypřícím práškem a mákem. Nakonec oparně zlehka vpracujeme do těsta i ušlehané bílky.
Těsto nalijeme do formy, kterou si vysteleme pečícím papírem. Pečeme pozvolna v troubě předehřáté na 150 - 160 stupňů přibližně 45 minut.
Po upečení necháme chlebíček vychladnout na mřížce.
Podáváme s kyselejší (pikantnější) marmeládou a s miskou jogurtu nebo skyru či sklenkou kefíru.
Dobrou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI