Ingredience: | |||||
hladká mouka | 320 g | moučkový cukr | 120 g | kvalitní kakao | 25 g |
jedlá soda | 10 g | perníkové koření | 2 lžičky | rozpuštěné máslo | 25 g |
med | 55 g | vejce + 1 vejce na potření | 2 ks | švestková povidla Hamé | dle potřeby |
Perníčky jsou u mě stálice na každé Vánoce. Pečení s nimi vždy začínám, takže první týden v prosinci u nás vždy krásně provoní celý byt. Letos tomu doufám nebude jinak.
1. Mouku, cukr, kakao a jedlou sodu si prosejeme do mísy. Přidáme perníkové koření, máslo s rozpuštěným medem a vejce. Zpracujeme v hladké těsto, které necháme minimálně 24 hodin v lednici odpočinout.
2. Z těsta vyválíme cca 2 mm tenký plát, ze kterého vykrajujeme různé tvary. Perníčky pokládáme na pečící papír a potíráme rozšlehaným vejcem. Pečeme cca 10 minut na 180 stupňů.
3. Po vychladnutí perníčky slepujeme švestkovými povidly.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI