Slivková torta s dvojfarebným sezamom zpět

Cesto (okrúhla forma o priemere 24 cm):
hladkej špaldovej múky125 ghladkej špaldovej múky celozrnnej125 gtrstinového cukru3 lyžice
soli štipkastudeného masla140 gvajce1 ks
vody25 ml
Náplň:
slivekcca 11 kssmotany na šľahanie200 mltrstinového cukru50 g
vanilkového cukru1 lyžičkavajce1 kshladkej pšeničnej múky30 g
maslo a strúhanka na vysypanie formybiely a čierny sezam na posypanie
hladkej špaldovej múky 125 g, hladkej špaldovej múky celozrnnej 125 g, trstinového cukru 3 lyžice, soli štipka, studeného masla 140 g, vajce 1 ks, vody 25 ml, slivek cca 11 ks, smotany na šľahanie 200 ml, trstinového cukru 50 g, vanilkového cukru 1 lyžička, vajce 1 ks, hladkej pšeničnej múky 30 g, maslo a strúhanka na vysypanie formy, biely a čierny sezam na posypanie

Příprava

Chuť sliviek najlepšie vynikne v koláči. A keď ho posypete ešte aj zdravými semienkami tak je to vitamínová bomba :).

Múku, cukor a soľ zmiešame. Pridáme maslo nakrájané na kocky a prstami spracujeme na sypkú zmes. Napokon pridáme vajce a vodu. Vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do fólie a dáme na 3 hodiny do chladničky.
Po troch hodinách cesto vyberieme a vyvaľkáme. Prenesieme do vymazanej a vysypanej formy. Okraje popritláčame a dno poprepichujeme vidličkou.
Umyté a rozpolené slivky poukladáme do formy.

Do misky nalejeme smotanu, pridáme vajce, trstinový  a vanilkový cukor. Premiešame metličkou a nalejeme na slivky.

Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180°C na 25 - 30 minút. 5 minút pred dopečením posypeme bielym a čiernym sezamom, vrátime do rúry a pečieme kým nám plnka nestuhne.

 

2014-12-12 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI