Ingredience: | |||||
Šmakoun ( 200g) | 1 balení | vejce | 3 ks | mléko | 200 ml |
olej | 100 ml | cukr | 1 hrnek | celozrn. špaldová mouka | 1 hrnek |
pšeničná hl. mouka | 1 hrnek | kypřící prášek bezfosfátový | 1 ks | vypeckované švestky | 1 velká hrst |
mák mletý | 1 hrstka | drobenka | 1 velká hrst |
Manželé Šmakounovic mi přivezli novou várku kuchařek (ty navíc teď najdete na eshopu za krásnou akční cenu!) a s nimi i zásobu Šmakounů na pokusy. A taky švestičky z jejich zahrádky. To by byl hřích nedat to dohromady a něco dobrého z toho neupéct, že? Nejsem si jistá, jestli ta zbývající balení na pokusy budou, protože tohle je taková dobrota, že upeču zase tyhle buchty i z toho zbytku.
Šmakouna nakrájejte na drobnější kousky a společně s vejci a mlékem rozmixujte na hladké pyré. Poté přemístěte do mísy a smíchejte s ostatními ingrediencemi v těsto, které je podobné tomu na bublaninu.
Těsto nalijte na vysypaný nebo pečícím papírem vystlaný plech. Přidejte makovou náplň a vypeckované švestky. Pečte v troubě vyhřáté na 180°C přibližně 45 minut nebo jinak dle zkušeností s vlastní troubou.
MÁMA V KUCHYNI 2 Kniha receptů Máma v kuchyni 2 Baví vás recepty na tomto blogu a rádi byste je měli po ruce i v klasické papírové podobě? Pak přesně pro vás je kuchařka Máma v kuchyni, kterou můžete objednat za zvýhodněnou cenu ZDE. 4. MÍSTO – MAMABLOG ROKU Moc děkuji za podporu v letošním ročníku ankety Mamablog roku, která mě vynesla na mé oblíbené 4. místo. ???? 4. MÍSTO – BLOGERKA ROKU Děkuji za vaše hlasy, které mi pomohly i letos obhájit bramborovou medaili a tedy 4. místo mezi nejlepšími food blogerkami u nás. V hlasování veřejnosti byl můj blog zvolen čtvrtým nejoblíbenějším mezi všemi českými foodblogy! Bramborová mu sluší a já vám za vaši podporu moc děkuji! :) 4. MÍSTO V ANKETĚ BLOGERKA ROKU 2016 Můj blog i v letošním roce obhájil pozici mezi nejlepšími foodblogy v této zemi, když v anketě Blogerka roku získal nádhernou bramborovou medaili. Jsem ohromně šťastná a moc vám děkuji za podporu :-) 2. MÍSTO V ANKETĚ MAMABLOG ROKU 2016!!! Moc vám děkuji za všechny hlasy, kterými jste mi zajistili nádhernou stříbrnou příčku v této anketě :-) 6. MÍSTO V ANKETĚ BLOGERKA ROKU 2015 6. místo v anketě Blogerka roku 2015 Můj blog byl zvolen 6. nejlepším v kategorii Foodblogy ankety Blogerka roku 2015. Za vaši podporu vám srdečně DĚKUJI! :-) myTaste.cz Šmakouní koláč s mákem a švestkami (od 3 let) 21. 9. 2021 Manželé Šmakounovic mi přivezli novou várku kuchařek (ty navíc teď najdete na eshopu za krásnou akční cenu!) a s nimi i zásobu Šmakounů na pokusy. A taky švestičky z jejich zahrádky. To by byl hřích nedat to dohromady a něco dobrého z toho neupéct, že? Nejsem si jistá, jestli ta zbývající balení na pokusy budou, protože tohle je taková dobrota, že upeču zase tyhle buchty i z toho zbytku. :)) Na menší plech o velikosti cca 20 x 30 cm: 1 balení (200 g) Šmakouna 3 vejce 200 ml mléka 100 ml oleje 1 hrnek cukru 1 hrnek celozrnné špaldové mouky 1 hrnek pšeničné hladké mouky 1 kypřící prášek do pečiva (používám bezfosfátový) švestky a maková náplň dle chuti Šmakouna nakrájejte na drobnější kousky a společně s vejci a mlékem rozmixujte na hladké pyré. Poté přemístěte do mísy a smíchejte s ostatními ingrediencemi v těsto, které je podobné tomu na bublaninu. Těsto nalijte na vysypaný nebo pečícím papírem vystlaný plech. Přidejte makovou náplň a vypeckované švestky. Pečte v troubě vyhřáté na 180°C přibližně 45 minut nebo jinak dle zkušeností s vlastní troubou. Dětská specifika: Mák je pro svou horší stravitelnost a náchylnost k plísním a žluknutí tabulkově řazen od 2 - 3 let, stejně tak i vyšší obsah bílkovin díky Šmakounu a vejcím není ideální pro malé děti. Pro dospělé je ale naopak velmi žádoucí a určitě doporučuju si množství bílkovin navyšovat zvláště při mlsání. Celozrnná mouka může být pro malé děti hůře stravitelná, zde je ale v kombinaci s moukou bílou a navíc děti stanoveného věku by ji již měly strávit bez problémů.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI