Šmakounové košíčky s kešu, kokosovou smetanou a borůvkami zpět

Korpus na košíčky:
pohanková mouka100 gšpaldová hladká mouka100 gAlsan80 g
vanilkový cukr1 lžičkasůl špetkavejce1 ks
rozemletý třtinový cukr40 g
Náplň:
rozemleté kešu ořechy100 gŠmakoun50 gdatlový sirup dle chuti
vyšlehaná kokosová smetana Soyatoo6 lžic
Na ozdobení:
kokosová smetana Soyatoo zbytekšťáva z lesních borůvek2 lžíceVivani hot chocolate vegan na posypání
pohanková mouka 100 g, špaldová hladká mouka 100 g, Alsan 80 g, vanilkový cukr 1 lžička, sůl špetka, vejce 1 ks, rozemletý třtinový cukr 40 g, rozemleté kešu ořechy 100 g, Šmakoun 50 g, datlový sirup dle chuti, vyšlehaná kokosová smetana Soyatoo 6 lžic, kokosová smetana Soyatoo zbytek, šťáva z lesních borůvek 2 lžíce, Vivani hot chocolate vegan na posypání

Příprava

Miluji jednoduché a praktické věcičky. Musím říct, že Tescoma produkty jsou mé oblíbené a tahle vychytávka na košíčky se jim vážně povedla. Tvořítko na košíčky může vytvořit jak vlnitý, tak kulatý okraj. Mně se líbí nejvíc vlnitý, prostě jednoduchá parádička, která udělá radost a potěší nejen oko, ale i chuťové pohárky.

Postup na přípravu těsta. Prosejeme si mouku, do mouky vytvoříme důlek a přidáme vejce, Alsan, třtinový a vanilkový cukr a špetku soli. Důkladně suroviny propracujeme, těsto dáme do sáčku a vložíme na dvě hodiny do lednice. Těsto vyjmeme z lednice, propracujeme, vyválíme na přibližně 3mm výšku těsta a vykrojíme tvořítkem, vložíme do formy na muffiny a druhým tvořítkem vmáčkneme těsto dovnitř muffinové formy. Před pečením košíčky na dně propícháme, aby se nám dno košíčků nezvedalo.

Vložíme do rozehřáté trouby na 150°C a pečeme přibližně 15-20 minut, okraje začnou růžovět. Vyjmeme a necháme zchladnout, vyjmeme a pokračujeme stejným postupem s druhou várkou.

Mezi pečením druhé dávky si připravíme náplň do košíčků. Rozmixujeme si tyčovým mixérem šmakouna, přidáme najemno rozemleté kešu ořechy, společně propracujeme a nakonec přidáme vyšlehanou smetanu a opět promícháme.

Na ozdobení použijeme zbylou vyšlehanou kokosovou smetanu, kterou si rozdělíme na dvě části. Jednu část ponecháme, tak jak je a druhou obarvíme 1,5 - 2 polévkovými lžícemi borůvkové šťávy z lesních borůvek.

Když jsou košíčky vychladlé, vložíme do nich náplň ze šmakouna, kešu a kokosové smetany a poté si dáme do dvoukomorového sáčku na zdobení obě smetany a košíčky ozdobíme. Můžeme posypat čerstvým ovocem, a nebo strouhanou čokoládou. Pokud budete chtít zdobit košíčky do výšky, tak bude zapotřebí použít druhou smetanu, měla jsem to jen tak tak.

2016-03-22 Dezerty

Autor:

Počet porcí
18
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI