Ingredience: | |||||
meruňkový šmakoun | 400 g | bílý jogurt | 100 g | pšeničná krupice | 200 g |
rýžová krupice | 200 g | vejce | 1 ks | ||
Ovocný přeliv: | |||||
směs lesního ovoce | 500 g | kukuřičný škrob | 2 lžíce | stévie na doslazení | |
Na obalení knedlíků: | |||||
hořká čokoláda | 100 g | sirup z agáve | 4 lžíce |
Ovocné knedlíky jsou klasika našich babiček a neznám nikoho, kdo by si je někdy nedal. Ať už jsou to knedlíky z tvarohového, bramborového nebo kynutého těsta plněné jahodami, meruňkami, borůvkami či švestky a jablky. Já vždy měla ráda tvarohové s jahodami, ale nikdy mě nebavilo patlat těsto a plnit ho. Jahody jsou už bohužel pryč, tak jsem pro dnešní recept zvolila lesní ovoce a plnění jsem se vyhnula.
Nejdříve si připravíme těsto. Šmakouna rozmixujeme s jogurtem, přidáme oba druhy krupice, vejce a propracujeme kompaktní těsto. Vyválíme si malé knedlíčky o velikost zhruba golfového míčku. Vložíme do vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou na hladinu - cca 10-15min podle velikosti.
Mezitím si v rendlíku ohřejeme lesní ovoce, které jsme podlili 200ml vody. Jakmile je ovoce vroucí, necháme pár minut podusit, polovinu dáme stranou do misky. Ovoce v rendlíku rozmixujeme a vmícháme škrob. Povaříme ještě cca 2-3min, odstavíme, vmícháme ovoce z misky a případně celé dosladíme stévií.
Hotové knedlíčky lehce namočíme v sirupu, obalíme nastrouhanou čokoládou a servírujeme s ovocnou omáčkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI