Ingredience: | |||||
špaldová mouka (typ 630) | 2 hrnky | třtinový cukr | 1 hrnek | prášek do pečiva bez fosfátů | 2 lžičky |
kakao | 2 lžíce | sůl | špetka | smetanový sýr | 240 g |
povolené máslo | 4 lžíce | vejce | 1 ks | šťáva z červené řepy | 2 lžíce |
moučkový cukr | na obalení |
Už před nějakou dobou mě zaujal recept na crinkle neboli popraskané sušenky. Věděla jsem, že je jen otázka času než se do nich pustíme. Tyto sušenky jsou zvláštní v tom, že je v nich spousta smetanového sýru, což je dělá krásně vláčné uvnitř, ale na povrchu křupavé. Tyto sušenky jsou tak trochu jiné, tak proč je nevyzkoušet třeba jako vánoční cukroví.
Nejprve si smícháme „suché“ ingredience, a to mouku, cukr, kakao, sůl a prášek do pečiva. Vše promícháme. Potom si ve větší míse vyšleháme povolené máslo smetanový sýr do hladka, přidáme šťávu z červené řepy a vejce. Prošleháme. Pak do krémové směsi přidáváme směs s moukou a zapracováváme. Vzniklé těsto zabalíme do potravinové folie a dáme na 2 hodiny do lednice odpočinout. Poté jej vyndáme z lednice a odebíráme kousky (cca 25 g), vytvarujeme kuličku a obalíme v cukru a skládáme na plech, vyložený pečící folií. Kuličky dáváme dostatečně od sebe cca 5 cm, aby se sušenky nespojily. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 10 minut. Pak necháme ještě vychladnout na mřížce.
Inspirovala jsem se na webu carujeme.cz. 1 hrnek = 200 ml
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI