Ingredience: | |||||
mascarpone | 250 g | polotučný tvaroh | 250 g | smetana ke šlehání | 200 ml |
třtinový vanilkový cukr (s pravou vanilkou) | 1 balíček | moučkový třtinový cukr | cca 80 - 100 g | čerstvé borůvky | 300 g |
čerstvé borůvky na ozdobení | 100 g |
Tento rychlorecept vznikl náhodou. Původně jsem pekla bezlepkový borůvkový chlebíček a chtěla jej tímto krémem naplnit. No, výsledek ale nebyl esteticky přijatelný. Dezert jsem připravovala ještě s malým v břiše pár dnů před porodem. Z neúspěchu jsem byla popravdě rozhozená. Chtěla jsem pořídit zase nějaké fotky a bylo mi líto té vynaložené energie (které jsem moc neměla). Naštěstí jsem udělala víc krému, než bylo potřeba a ve spíži narazila na zapomenuté weck skleničky. Krém jsem ještě více promelírovala borůvkami a naplnila jím skleničky, ozdobila dalšími borůvkami a bylo hotovo. Manžel byl zrovna po večeři, tak jsem mu dala jako dezert jednu skleničku na otestování. Dopadlo to tak, že si řekl o další. Tímto byl recept schválen a tak se o něj můžu podělit.
1. Mascarpone krátce prošlehejte spolu s tvarohem.
2. Do krému postupně zašlehejte smetanu.
3. Vždy nalijte malou část smetany a šlehejte, dokud se nespojí s krémem a nezhoustne.
4. Přidejte oba cukry a rychle prošlehejte (pozor, aby se šlehačka v krému nesrazila) nebo promíchejte pomocí stěrky.
5. Borůvky omyjte a lehce rozdrťte (např. v misce vidličkou). Pokud by byly málo sladké, přidejte 2 lžíce třtinového cukru.
6. Borůvky přidejte ke krému a párkrát promíchejte - krém se nemá s mačkanými borůvkami zcela spojit, ale má být ovocem jen "melírovaný".
7. Krém podávejte v průhledných skleničkách ozdobený celými borůvkami.
TIP: V sezóně pořídíte jak borůvky české, tak velké kanadské. Barevně i velikostně se liší. Na ozdobení krému doporučuji použít proto oba dva druhy.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI