Ingredience: | |||||
bílky | 5 - 6 ks | vlašské ořechy | 100 g | mleté mandle (případně mandlová mouka) | 160 g |
javorový sirup | 80 g | kakaový prášek | 15 g | sůl | špetka |
České Ghíčko Bio | dle potřeby | lískové oříšky | dle potřeby |
Zbylé bílky se musely zužitkovat...a jelikož se mi fakt nechtělo dělat nic složitého, tak jen ořechová mlska s vyšlehanými bílky.
Kolečka měly velký úspěch u dospělých i malého takže super i jako vánoční cukroví.
Jsem přesvědčená, že pokud jsou zapotřebí nahradit bílky, půjde to rovněž z našlehaného nálevu z cizrny či fazolí, ale musím zkusit. Vyšlehat tento nálev jde, to už jsem zkoušela, ale ne, jaká nastane reakce po přidání ořechů.
Původně mě lákalo udělat jen kokosky, ale řekla jsem si, že zkusím něco jiného a vyplatilo se. Toto cukroví má strašně možných kombinací. Když se přidá kokos, je to zase úplně jiná chuť. Pro děti sladké akorát, jen až budu dělat na Vánoce, určitě přidám ještě pro dospělé kokosový cukr, ten u nás ve vánočním cukroví nesmí chybět.
Bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh.
Nameleme vlašské ořechy a mandle, dáme do mísy, přidáme javorový sirup, kakaový prášek, zamícháme a pomalu vmícháme vyšlehané bílky. Konzistence musí být taková, aby se s těstem dalo pracovat s pomocí zdobícího sáčku. Podle konzistence případně přidáme ještě namleté ořechy.
Potřeme si plech s pečícím papírem Ghíčkem a pomocí zdobícího sáčku s širokou špičkou děláme stejné tvary jako na kokosky jen větší, doprostřed dáme lískový oříšek.
Troubu rozehřejeme na 150°C, pečeme přibližně 20 minut, dokud nejdou kolečka s pečícího papíru odloupnout. Musí být hezky zasušená jako kokosky.
České Ghíčko má atest, že neobsahuje BKM či laktózu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI