Ingredience: | |||||
quinoa | 1 hrnek | živý jogurt (Hollandia) | 1 lžíce | mléko | 2 hrnky |
sušené ovoce, zrníčka či ořechy | dle chuti | tobolky kardamonu | dle chuti | pomeranč | 1 ks |
cukrový sirup | dle chuti | tymián | dle chuti |
Kaše z fermentované quinoy s kokosovým mlékem a přelivem z pomerančů a tymiánu (opět inspirace z mé oblíbené Kitchenette. Fermentace zní děsně vědecky, ale nic na tom není, prostě namočenou quinou zapomenete přes noc na kuchyňské lince. On celý ten recept vypadá nezvykle, ale věřte, je to dobrota.
Hrnek quinoy zalijeme vodou a přimícháme lžíci živého jogurtu. Necháme při pokojové teplotě minimálně přes noc. Quinoa se tak stává lépe stravitelnou pro děti.
Dáme vařit 2 hrnky mléka s quinoou (sojové, kokosové, kravské...). Do kaše můžeme přidat tobolky kardamonu, které po uvaření vytáhneme. Vaříme cca 20 min
Do kaše přimícháme zrníčka nebo sušené ovoce.
Pomerančová omáčka
Z pomeranče vykrájíme čistou dužinu. Vymačkáme zbytek šťávy z okrájené kůže. Pomeranč dáme se šťávou na pár minut vařit, dosladíme sirupem a přidáme pár lístku tymiánu (ideálně citrónového).
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI