Ingredience: | |||||
kakaové pražené boby | 100 g | kakaové máslo natural | 100 g | sušené datle bez pecky | 200 g |
kokosové mléko | 170 g | med | 70 g | strouhaný kokos | 160 g |
nesolené kešu oříšky | 150 g | kokosový olej | na vymazání formy |
Konečně to s tím počasím vypadá nadějně! Sluníčko svítí a já mám více energie. Abych však měla ještě více energie, tak musím doplňovat i kalorie. A pokud nechci v létě vypadat jako slon, doplňuji „zdravé“ kalorie. Tedy takové, které mému tělu dodávají potřebné látky a nikde se zbytečně neukládají.
Pokud milujete kakao a kokos, tak Vás určitě potěším. Tento ultra zdravý cake totiž obsahuje spoustu kakaových bobů, kakaového másla a kokosu! Je bez mouky a bez cukru, takže je vhodný pro paleáky, primaláky, bezlepkáře, ale také pro vegetariány! Určitě tedy neváhejte a pusťte se do něj. Je totiž za chviličku hotový.
Postup:
1. Kakaové boby pomelte. Nemusí být úplně rozemleté. To samé udělejte s kešu oříšky a s datlemi.
2. Kakaové boby, spolu s kešu oříšky přesuňte do jedné misky, pomleté datle do druhé misky,
3. K datlím přidejte 100 g kokosu a zpracujte z obou surovin jednotné těsto.
4. Ke kakaovým bobům a kešu oříškům přidejte rozpuštěné kakaové máslo, kokosové mléko a med a důkladně vše promíchtejte.
5. Formu vymažte kokosovým olejem, vysypte ji polovinou strouhaného kokosu, co Vám zbyla.
6. Do dna formy vložte kokosovo-datlové těsto a vtlačte jej na dno, tak aby bylo celé pokryté.
7. Korpus zalijte tekutou směsí z kakaových bobů, kešu, medu, kakaového másla a kokosového mléka.
8. Nakonec cake posypte zbytkem strouhaného kokosu.
9. Dejte zatuhnout do lednice přes noc.
Forma na kokosový cake 26 cm.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI