Špaldové sušenky s žitnou moukou, jablečného a švestkového pyré, skořice zpět

Ingredience:
špaldová mouka T 630230 gžitná mouka50 gjablečné pyré160 g
švestkové pyré50 gAlsan Bio50 gČeské Ghíčko50 g
skořice na špičku lžičkyšpaldová mouka T 630 na podsypání
špaldová mouka T 630 230 g, žitná mouka 50 g, jablečné pyré 160 g, švestkové pyré 50 g, Alsan Bio 50 g, České Ghíčko 50 g, skořice na špičku lžičky, špaldová mouka T 630 na podsypání

Příprava

Maminko válet sušenky, to byla první slova našeho syna po probuzení. Já měla sotva otevřené oči, ale on si to razil přímo do kuchyně a začal vyndávat potřebné náčiní, co se dalo dělat, maminka šla zadělat těsto a šlo se na to. Tentokrát z vykrajovátek vyhrál hrošík.

Připravíme si pracovní podložku či mísu, záleží, kde se nám pracuje lépe. Prosejeme mouky a postupně přidáváme ovocné pyré, Alsan, Ghí, na špičku lžičky skořice. 
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme odležet alespoň 1 hodinu v lednici. Následně vyválíme a vykrojíme požadované tvary, mně se osvědčila výška těsta minimálně 0,5 cm, vykrojené těsto klademe na plech s pečícím papírem, pečeme na 180°C přibližně 20-30 minut.

2016-07-08 Dezerty

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte 1 plech sušenek. Množství mouky je vždy závislé na druhu použité mouky. V případě potřeby podsypejte těsto moukou nebo přidejte tuk.

Autor:

Počet porcí
30
 porcí
Typ jídladěti
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
děti
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI