Špaldovo-pohankové perníčky zpět

Ingredience:
med150 gtřtinový cukr50 gvejce2 ks
povolené máslo80 gšpaldová mouka400 gpohanková mouka100 g
prášek do perníku2 lžičkykoření medový perník2 lžičky
med 150 g, třtinový cukr 50 g, vejce 2 ks, povolené máslo 80 g, špaldová mouka 400 g, pohanková mouka 100 g, prášek do perníku 2 lžičky, koření medový perník 2 lžičky

Příprava

Velikonoce, stejně tak jiné svátky se pro mě díky dětem poněkud změnily a řekla bych k lepšímu. Ráda teď připravuji jídlo s daným svátkem spojené a zkoušíme různé tradice a zvyky. Perníčky jako výslužka pro koledníky se u nás v rodině dělaly, co pamatuji a proto jsem se rozhodla je letos udělat i pro ty, co přijdou na koledu k nám.

Med, cukr a vejce vyšleháme šlehačem do pěny cca 5 minut. V druhé míse smícháme mouky, prášek do perníku a koření medový perník a přidáme do medové směsi. Nakonec vmícháme povolené máslo. Z těsta uděláme bochánek, který minimálně na dvě hodiny uložíme do lednice. Před přípravou těsto propracujeme a rozválíme na cca 1 cm, vykrajujeme tvary. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 6 minut. 
Skladujeme v nádobě s víkem a pro změknuté přidáme polovinu jablka.

2016-03-29 Dezerty

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostvelikonoce
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI