Špaldovo-pohankové perníčky zpět

Ingredience:
med150 gtřtinový cukr50 gvejce2 ks
povolené máslo80 gmouka (400g špaldová + 100g pohanková)500 gprášek do perníku2 lžičky
koření medový perník2 lžičky
Tmavá varianta:
kakao+ 4 lžičky
med 150 g, třtinový cukr 50 g, vejce 2 ks, povolené máslo 80 g, mouka (400g špaldová + 100g pohanková) 500 g, prášek do perníku 2 lžičky, koření medový perník 2 lžičky, kakao + 4 lžičky

Příprava

Pokud jde o vánoční cukroví, tak u nás nehrajeme na kvantitu, ale kvalitu. Vystačíme si se třemi druhy cukroví a perníčky patří mezi ty nejoblíbenější (vedle lineckého a vanilkových rohlíčků). Perníčky jsou u nás doménou především dětí, protože jimi plním adventní kalendáře, které k nám nosí Mikuláš.

Med, cukr a vejce vyšleháme šlehačem do pěny cca 5 minut. V druhé míse smícháme mouky, prášek do perníku a koření medový perník (případně kakao) a přidáme do medové směsi. Nakonec vmícháme povolené máslo. Z těsta uděláme bochánek, který minimálně na dvě hodiny uložíme do lednice. Před přípravou těsto propracujeme a rozválíme na cca 1 cm, vykrajujeme tvary. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 6 minut. Můžete (či nemusíte) po vyndání z trouby přetřít bílkem (perníčky jsou pak lesklé). Stejně tak lze nechat neozdobené, nebo zdobit bílkovou polevou.

Skladujeme v nádobě s víkem a pro změknutí přidáme polovinu jablka (na změknutí stačí jeden den).

2016-12-08 Dezerty

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI