Špaldovo-žitné perníčky s Koko Ghí (hned měkké) zpět

Ingredience:
špaldová mouka T 630200 gžitná mouka jemně mletá110 gmed140 g
kokosový cukr2 lžíceKoko Ghí38 gcelé vejce1 ks
žloutek1 ksrýžovo-kokosové mléko1 lžíceperníkové koření1 lžička
jedlá soda1,5 lžičkykakaový prášek1 lžícebílek na potření perníčků
Zdobení:
voda dle potřebymoučkový cukr dle potřebycitron dle potřeby
špaldová mouka T 630 200 g, žitná mouka jemně mletá 110 g, med 140 g, kokosový cukr 2 lžíce, Koko Ghí 38 g, celé vejce 1 ks, žloutek 1 ks, rýžovo-kokosové mléko 1 lžíce, perníkové koření 1 lžička, jedlá soda 1,5 lžičky, kakaový prášek 1 lžíce, bílek na potření perníčků, voda dle potřeby, moučkový cukr dle potřeby, citron dle potřeby

Příprava

Vánoce bez perníčků nejsou Vánoce!

Jedno z cukroví, které u nás nesmí rozhodně chybět. Já se letos rozhodla připravit klasiku s použitím kombinace špaldové a žitné mouky. Navíc s novinkou u nás doma a to Koko Ghí, nám moc chutná a do vánočního cukroví se skvěle hodí. S přípravou perníčků mi pomáhal můj syn, kterého vykrajování velmi baví, a tak jsme si užili skvělé dopoledne. Tyto perníčky budou jednou z náplní adventního kalendáře, kde mimo jiné budou pohankové rohlíčky, kokosové hvězdičky, hračky, kešu ořechy, vlašské ořechy, mandarinky, mnoho dalšího ovoce a tištěné pohádky na každý den jedna. A nyní k perníčkům.

Navážíme si mouky, nasypeme na podložku či vál, uděláme důlek a přidáme další ingredience, vejce, Koko Ghí, med, jedlou sodu, kakaový prášek, perníkové koření, kokosové mléko. Vypracujeme nelepivé těsto, v případě potřeby pomoučníme podložku špaldovou moukou T 630. Připravené těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme odležet do druhého dne. Těsto vyjmeme z lednice, necháme chvíli stát, propracujeme a vykrojíme požadované tvary, které klademe na plech s pečícím papírem. Připravené plechy s perníčky vložíme do rozehřáté trouby, pečeme na 150°C 10 minut, po vyndání ihned potřeme bílkem.

Je už na každém zda nazdobí či ponechá jen tak lesklé perníčky, já zdobila cukrovou polevou z vody a citronu, lze i z bílkové, to už je na každém.

2016-12-01 Dezerty

Poznámka

Jedlá soda perníčky zvedne, tudíž pokud použijete razítka s obtiskem, dejte ji méně. Z uvedených surovin upečete 2 plechy perníčků, záleží, jak velké tvary budou vykrajovány.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI