Špaldovo-žitné sušenky s červenou řepou, čokoládou a panelou zpět

Ingredience:
špaldová mouka T1050130 gžitná mouka130 gupečená, najemno nastrouhaná řepa180 g
čokoládové zlomky 100% Troubelice40 gkakaový prášek Troubelice20 gpanela80 - 100 g
kypřící prášek bez fosfátů20 gvejce1 kskakaové máslo40 g
špaldová mouka T1050 na podsypání
špaldová mouka T1050 130 g, žitná mouka 130 g, upečená, najemno nastrouhaná řepa 180 g, čokoládové zlomky 100% Troubelice 40 g, kakaový prášek Troubelice 20 g, panela 80 - 100 g, kypřící prášek bez fosfátů 20 g, vejce 1 ks, kakaové máslo 40 g, špaldová mouka T1050 na podsypání

Příprava

Sešlo se mi trošku více řepy, část padla malé do příkrmu, dále na picles, část na pomazánku a pak přišlo velké váhání, zda spáchat nějaký moučník a nebo sušenky. Nějak chuť byla silnější a vyhrály sušenky. Řepu jsem měla upečenou, a tak byla příprava velmi snadná a rychlá.

Červenou řepu omyjeme, zabalíme do alobalu a upečeme. Já  ji peču na 250°C přibližně 45 minut. Nechám vychladnout a následně oloupu. 

Oloupanou řepu nastrouháme najemno. Dáme ji do mísy, přidáme vejce, panelu, ostatní sypké suroviny, kakaové máslo rozpuštěné ve vodní lázni, nemusíte čekat, než vychladne, nakonec vmícháme čokoládové zlomky, které nastrouháme na struhadle. Vše důkladně propracujeme. Pokud raději pracujete na pracovní podložce, není problém. Na pracovní podložku nasypeme sypké suroviny, přidáme nastrouhanou řepu, vejce, rozpuštěné kakaové máslo a důkladně vše propracujeme. Těsto je lehce lepivé, v případě potřeby lehce moukou podsypeme, ale jen tolik, aby se nám těsto na ruce nelepilo. Těsto můžeme nechat krátce odpočinout v lednici, bude se s ním lépe pracovat. 

Na plech s pečícím papírem klademe sušenky, které jsme si vytvarovali v ruce. Kreativitě se meze nekladou. Připravené sušeny dáme do rozehřáté trouby a pečeme na 180°C přibližně 10 - 15 minut.

2018-10-01 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI