Ingredience: | |||||
žitná chlebová mouka | 100 g | špaldová mouka hladká | 100 g | kakaový prášek Troubelice | 40 g |
panela či jiné sladidlo | 70 g | kokosové mléko či jiné rostlinné | 120 ml | voda | 100 ml |
prášek do pečiva bez fosfátů | 1 ks | hořká nasekaná čokoláda | 50 g | kakaové máslo Troubelice | 60 g |
Už jsem měla hrozně dlouho chuť na čokoládové sušenky. Jelikož jsem si jedny koupila a akorát jsem si zkazila chuť, rozhodla jsem si ji napravit. Tyto sušenky jsou naprosto luxusní a nasadí laťku velmi vysoko. Já už mám s kupovanými sušenkami problém, že mi nechutnají. Buď jsou strašně přeslazené a nebo jim něco chybí. No tak si hraji s vlastními.
Příprava je velmi snadná. Smícháme v míse všechny sypké ingredience - mouky, kypřící prášek, panelu a kakaový prášek. K suchým ingrediencím přilijeme ve vodní lázni rozpuštěné kakaové máslo, které necháme před přidáním vychladnout, dále přilijeme rostlinné mléko a vodu a zamícháme. Pokud budete měnit druh použité mouky, vodu přilévejte dle konzistence. Vše důkladně zamícháme a nakonec vmícháme nasekanou hořkou čokoládu, opět zamícháme. Vzniklé těsto naplníme do sáčku, ustřihneme roh a na plech, který jsme si vystlali pečícím papírem, vytlačíme kolečka, dá to trošku zabrat, těsto je hutnější. Když máme udělaná kolečka, můžeme je ponechat, tak jak jsou, nebo vidličkou či lžičkou načechrat. Připravené sušenky vložíme do rozehřáté trouby a pečeme přibližně 10 minut, hlídáme, nesmí začít černat.
Doufám, že vydržíte a nebudete je ujídat teplé, přeji příjemné mlsání.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI