Ingredience: | |||||
cizrna v plechu Bonduelle | 119 g | vejce | 3 ks | voda | 100 ml |
špaldová mouka T 630 | 100 g | žitná mouka | 50 g | České Ghíčko Bio | 2 lžíce |
Alsan Bio | 60 g | třtinový cukr s vanilkou | 3 lžíce | kypřící prášek bez fosfátů | 2 lžičky |
České Ghíčko Bio | na vymazání formy | hrubá mouka | na vysypání formy | jahody | dle potřeby |
Léto miluji a jahody také, bublanina je z nich úžasná a já se ji rozhodla připravit s cizrnou. Cizrna není v těstě vůbec cítit, a proto ji tak hojně využívám. Pokud nevíte co s jahůdkami, vyzkoušejte právě tuto verzi, nebudete litovat. Jahodová sezóna pomalu končí a jak jinak ji zakončit než s bublaninou z čerstvých jahod, pojďme na ni.
Vejce vyšleháme společně s cukrem, Alsanem a Ghíčkem, přidáme tyčovým mixérem rozmixovanou cizrnu (pokud nám půjde špatně mixovat, přilijeme si trošku vody), dále k šlehané směsi přisypeme prosáté mouky a následně dle konzistence přilijeme vodu, opět vyšleháme a před samotným pečením vmícháme již bez šlehání kypřící prášek bez fosfátů. Vzniklé těsto nalijeme do olejem vytřené a moukou vysypané formy a již jen do těsta přidáme celé omyté a osušené jahody. Připravený koláč vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180°C přibližně 30 minut, vyzkoušíme špejlí.
Pokud máte čas si hrát a chcete koláč nadýchanější, vyšlehejte si bílky zvlášť a vmíchejte je do těsta nakonec.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI