Ingredience: | |||||
špaldová mouka | 300 g | třtinový cukr | 40 g | prášek do pečiva | 1 ks |
vejce | 2 ks | máslo | 100 g | kyška (zákys) | 150 ml |
přezrálé banány (čím zralejší, tím lepší) | 3 ks | vlašské ořechy | 60 g | čokoláda | 60 g |
Taky vám občas na míse zhnědnou banány a nevíte co s nimi? Kvůli banánovému chlebíčku je budete nechávat hnědnout naschvál.
Banánový chléb je tradiční americký moučník. V Americe má dokonce 23. února svůj National Banana Bread day.
Zkuste moji verzi, vylepšenou českým zákysem.
V jedné míse smíchejte mouku s kypřícím práškem a třtinovým cukrem.
Ve druhé míse vidličkou rozmačkejte banány na kaši. K rozmačkaným banánům přidejte 2 vejce, kyšku a rozpuštěné máslo.
Posekejte ořechy a čokoládu na kousky. Do mísy se sypkou směsí vmíchejte banánovou kaši, přidejte ořechy a čokoládu a vše dobře promíchejte.
Formu na chlebíček vyložte pečícím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 170°C 30 - 40 minut. Před koncem pečení zkuste píchnout dovnitř špejli. Těsto se na ni nesmí lepit.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI