Ingredience: | |||||
velká domácí vejce | 4 ks | datlový sirup | 100 ml | špaldová celozrnná mouka | 250 g |
prášek do pečiva s vinným kamenem | 1 sáček | sůl | špetka | dobře zralé banány | 4 ks |
čokohrudky-kapky (BioHarmonie) | 100 g | mleté vlašské ořechy | 100 g |
Z přezrálých banánů, které nikdo nechce jíst.
Původní recept, který jsem si upravila, obsahoval šílené množství cukru, asi čtvrt kila bílého rafinovaného cukru. Nechápu vůbec proč, vždyť je tam tolik banánů. Zvolila jsem podstatně menší množství alternativního sladidla, datlového sirupu, který chlebík výborně dochutí a jeho sladivost není nijak valná. Další co jsem úplně vynechala, bylo 100g másla. Nevidím důvod tam přidávat tuk, žádný ani rostlinný. Totiž těsto je krásně vláčné a vlhké i druhý den, netvrdne a chuť je skvělá. Mno a klasickou mouku jsem nahradila celozrnnou špaldovkou. Tak takhle já kouzlím s běžnými recepty. A povětšinou se to dobře dá, nějakou zkušenost to ale trochu chce.
Myslete na suroviny, které běžně používáte a víte, že nejsou zrovna moc "OK" pro dlouhodobější zdraví a pohodu, a naučte se je v receptech zaměňovat podle svých potřeb a pocitů.
Troubu si předehřejeme na 180°C a připravíme si větší formu na chlebíček, kterou vymažeme a vysypeme. V mixéru vyšleháme vejce, sirup a banány. Pak přidáváme postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Do hotového těsta vmícháme čokokapky a namleté ořechy, nalijeme do formy a dáme péct asi na hodinu do trouby.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI