Špaldový koláč s mákem a jablky zpět

Ingredience:
vejce nebo 2 lžíce hrašky1 ksvoda, pokud použijete hrašku tak 3/4 hrnku vody1/2 hrnkušpaldová krupice1,5 hrnku
třtinový cukr1/2 hrnkukakao2 lžícekypřící prášek bez fosfátů1/2 sáčku
olej2 lžícestrouhaná jablka2-3 ksmletý mák s cukrem (hroznový cukr)1/2 hrnku
skořice, či hřebíček, nebo perníkové koření špetka
vejce nebo 2 lžíce hrašky 1 ks, voda, pokud použijete hrašku tak 3/4 hrnku vody 1/2 hrnku, špaldová krupice 1,5 hrnku, třtinový cukr 1/2 hrnku, kakao 2 lžíce, kypřící prášek bez fosfátů 1/2 sáčku, olej 2 lžíce, strouhaná jablka 2-3 ks, mletý mák s cukrem (hroznový cukr) 1/2 hrnku, skořice, či hřebíček, nebo perníkové koření špetka

Příprava

Zdravý koláč, který si snad musí oblíbit všichni milovníci jablek máku a skořice.

Všechny ingredience ze seznamu smícháme dohromady. Utvoříme těsto, které se krásně rovnoměrně line.
Vylijeme na vymazané a moukou vysypané formy. Posypeme na hrubo strouhanými jablky, které předtím prosladíme cukrem a posypeme skořicí.
Vložíme do předehřáté trouby. Pečeme cca 25 minut při 200 stupních (nebo 180 stupňů cca 35 minut). 

Již při pečení můžete cítit tu neskutečně krásnou linoucí se vůni jablek a skořice.

2013-10-30 Dezerty

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídladezerty
Receptvegetariánský recept
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI