Ingredience: | |||||
bílek | 4 ks | krupicový cukr | 100 g | hladká mouka | 4 lžíce |
mleté vlašské ořechy | 50 g | sůl | špetka | ||
Krém: | |||||
máslo | 80 g | hladká mouka | 3 lžíce | moučkový cukr | 3 lžíce |
silná černá káva | 80 ml |
Proč chodit pro zákusky do cukrárny...upečte si vlastní!
Bílky ušleháme se špetkou soli do tuhého sněhu, postupně zašleháváme cukr do tuhé pěny, která drží tvar. Mleté ořechy promícháme s moukou a opatrně, už jen stěrkou, vmícháme do sněhové hmoty. Vylijeme na velký plech vyložený pečícím papírem (který jsem já nastříkala olejem ve spreji). Rozetřeme po celé ploše plechu a pečeme na 170°C cca 15 min. Hlídáme, těsto by mělo zůstat bílé. Po upečení přiklopíme druhým plechem s papírem, převrátíme a z upečeného plátu papír stáhneme. Obrátíme zpět na suchý papír a necháme vychladnout.
Z krému jsem zpočátku nebyla vůbec nadšená, ale po proležení v hotové štafetě je super!!
Takže: Polovinu množství másla rozpustíme v kastrolku a zasypeme 3 lžícemi hladké mouky a lžící cukru. Usmažíme bílou jíšku, kterou zalijeme 80 ml kávy (vrchovatá lžička nescafé) a chvilku provaříme. Necháme vychladnout. Zbytek másla vymícháme se zbytkem cukru a zašleháme po troškách kávovou jíšku.
Plátu těsta zarovnáme okraje a rozkrojíme po délce na tři stejné pruhy. Dva namažeme krémem a položíme na sebe, třetí položíme na ně - položila jsem vzhůru nohama (hlavou dolů :D) víc se mi ta pórovatá strana líbila.
Rozměříme (fakt podle pravítka), nakrájíme a rožky namočíme v čokoládové polevě. Tvarem může být hranolek nebo krychlička.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI