Ingredience: | |||||
vejce M | 2 ks | mléko | 150 g | olej | 180 g |
vařená nastrouhaná červ. řepa | 300 g | hladká mouka | 300 g | cukr krupice | 200 g |
kakao | 30 g | prášek do pečiva | 12 g | sůl | 2 g |
mletá skořice | 2 g | ||||
Poleva: | |||||
hořká čokoláda | 100 g | smetana na šlehání | 110 g | sůl | 1 g |
posekané ořechy | 1 velká hrst |
Josefa Maršálka jste si mohli všimnout v pořadu: Peče celá země. Je to již známý cukrář, který sbíral zkušenosti v Londýně a vydává svoje, u nás, velmi oblíbené kuchařky.
V míse smícháme prosátou mouku, kakao, sůl, cukr, skořici a kypřící prášek.
V mléce rozkvedláme vejce s olejem a vlijeme do mouky, přidáme nastrouhanou řepu.
Stěrkou nebo ruční metlou vše dobře promícháme do hladké hmoty.
Chlebíčkovou formu na dně vymažeme olejem a ne něj přilepíme pruh pečícího papíru.
Vlijeme těsto a klepneme s formou o stůl, aby se těsto srovnalo a nebyly v něm vzduchové bubliny.
Srovnáme povrch stěrkou a vložíme do předem vyhřáté trouby.
Pečeme na horkovzduch na 160 st. asi 45-50 minut.
Vyzkoušíme špejlí zda chlebíček dostatečně upečen.
Necháme vychladnout, nožem přejedeme po obvodu formy, abychom ho uvolnili.
Vyjmeme opatrně z formy.
Poleva:
Do misky nalámeme čokoládu. Smetanu se solí přivedeme k varu a vlijeme na čokoládu, necháme chvilku stát a pak metlou promícháme dohladka.
Polijeme vychladlý chlebíček a posypeme sekanými ořechy. Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI