Korpus: | |||||
hladká mouka | 1/4 l hrnek | kypřící prášek do pečiva | 1/2 sáčku | vejce | 1 ks |
mléko | 1/4 hrnku | vanilkový cukr s pravou vanilkou | 1 balíček | Hera | 100 g |
moučkový cukr | 1/2 hrnku | sůl | špetka | ||
Náplň: | |||||
tučný tvaroh | 250 g | zakysaná smetana | 1 kelímek | vanilkový cukr s pravou vanilkou | 1 balíček |
moučkový cukr | 2 lžíce | čerstvé jahody | 300 g | moučkový cukr | na posypání |
Jahodová sezóna ještě nenastala, však pokud na nějaké dobré i v dubnu narazíte, zkuste tento moučník. Určitě vás po obědě na talířku uhrane.
Jahody propláchneme vodou, necháme okapat a překrojíme na poloviny. Tvaroh a ostatní suroviny vyšleháme do hladkého krému. Podle potřeby přidáme trochu mléka. Všechny sypké suroviny na korpus přesejeme přes sítko do mísy, přidáme mléko, ve kterém rozmícháme vejce, heru necháme rozpustit a zchladnout a všechno vymícháme do vláčného těsta. Dortovou formu /24 cm/ vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto vyrovnáme pomocí stěrky do formy, přidáme tvarohovou náplň, jahody a dáme péci do trouby na 180 st. cca 40 minut. Necháme vychladnout na mřížce a pocukrujeme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI