Studená kokosová polévka s ovocem zpět

Ingredience:
vypeckované třešněcca 500 glesní jahody velký hrnekborůvky velký hrnek
krupicový cukr40 gkokosové sojové mléko Alpro800 mlškrobová moučka1 lžíce
žloutek1 ksmandlové a kokosové lupínky dle potřebysůl špetička
vypeckované třešně cca 500 g, lesní jahody velký hrnek, borůvky velký hrnek, krupicový cukr 40 g, kokosové sojové mléko Alpro 800 ml, škrobová moučka 1 lžíce, žloutek 1 ks, mandlové a kokosové lupínky dle potřeby, sůl špetička

Příprava

Polévka, která vám možná trošku vyrazí dech,ale zároveň polichotí vašim chuťovým pohárkům. V gastronomii se přece fantazii meze nekladou.

Větší část mléka oslaďte cukrem a přiveďte k varu. V té menší rozmíchejte škrobovou moučku. Jakmile se mléko na sporáku začne vařit, vmíchejte do něj mléko se škrobovou moučkou, přiveďte znovu k varu a ještě krátce vařte, postačí cca 2 minutky.

Takto připravené mléko stáhněte ze sporáku, zjemněte žloutkem rozmíchaným se dvěma lžícemi mléka, lehce osolte a dejte vychladit.

Do středu talířů vsypte ovoce, opatrně zalijte kokosovým mlékem a ozdobte plátky mandlí a kokosu.

Dobrou chuť!

2015-06-25 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI