Sušenky s tonka fazolkou a makadamovými ořechy zpět

Ingredience:
máslo110 gkrupicový cukr100 gtřtinový cukr100 g
nasekané makadamové ořechy70 gvejce1 ksjedlá soda1/2 lžičky
hladká mouka220 gnastrouhaná tonka fazolka1 ks
máslo 110 g, krupicový cukr 100 g, třtinový cukr 100 g, nasekané makadamové ořechy 70 g, vejce 1 ks, jedlá soda 1/2 lžičky, hladká mouka 220 g, nastrouhaná tonka fazolka 1 ks

Příprava

Sušenky s čím? 

Tonka fazolka je semínko vysokého stromu Silovoň obecný, který roste v Jižní Americe. 

V kuchyni lze fazolku tonka využítk dochucování dezertů, zmrzliny, čokolády...

Vůně připomíná sladkou vanilku, hořké mandle, skořici i muškátový oříšek zároveň.

Pokud v ní naleznete oblibu, získáte dezerty s nádechem exotiky,a je dost možné, že ji začnete přidávat do všeho.

Máslo a oba cukry vyšleháme, přidáme vejce a nastrouhanou tonka fazolku.

Mouku smícháme s jedlou sodou a nastrouhanou fazolkou a mícháme dál.

Nakonec do těsta přidáme oříšky.

Každou sušenku si odvážíme. Měla by mít 10 g.

Z těsta tvoříme kuličky, které na plechu jemně zploštíme.

Pečeme na 170°C asi 8 minut.

Nevšední chuť tonka fazolky se v sušenkách plně rozvine až druhý den.

Pokud jste ale netrpěliví, nevadí. Sušenky jsou dobré jakýkoli den. 


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2016-10-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI