Ingredience: | |||||
máslo | 110 g | krupicový cukr | 100 g | třtinový cukr | 100 g |
nasekané makadamové ořechy | 70 g | vejce | 1 ks | jedlá soda | 1/2 lžičky |
hladká mouka | 220 g | nastrouhaná tonka fazolka | 1 ks |
Sušenky s čím?
Tonka fazolka je semínko vysokého stromu Silovoň obecný, který roste v Jižní Americe.
V kuchyni lze fazolku tonka využítk dochucování dezertů, zmrzliny, čokolády...
Vůně připomíná sladkou vanilku, hořké mandle, skořici i muškátový oříšek zároveň.
Pokud v ní naleznete oblibu, získáte dezerty s nádechem exotiky,a je dost možné, že ji začnete přidávat do všeho.
Máslo a oba cukry vyšleháme, přidáme vejce a nastrouhanou tonka fazolku.
Mouku smícháme s jedlou sodou a nastrouhanou fazolkou a mícháme dál.
Nakonec do těsta přidáme oříšky.
Každou sušenku si odvážíme. Měla by mít 10 g.
Z těsta tvoříme kuličky, které na plechu jemně zploštíme.
Pečeme na 170°C asi 8 minut.
Nevšední chuť tonka fazolky se v sušenkách plně rozvine až druhý den.
Pokud jste ale netrpěliví, nevadí. Sušenky jsou dobré jakýkoli den.
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI