Těsto: | |||||
hladká mouka | 150 g | cukr krystal | 100 g | vejce | 1 ks |
máslo | 75 g | kypřící prášek | 1/2 balíčku | mleté vlašské ořechy | 25 g |
Krém: | |||||
mascarpone | 1 kelímek | domácí vanilkový cukr | 2 lžíce | žloutek | 1 ks |
Na ozdobení: | |||||
jahody | dle potřeby | dortová želatina | 1 balení |
Minulý týden jsem si lámala hlavu s tím, jakou dobrotu připravit dětem ke dni dětí. V pátek jsme si s Pepánkem zašli do Tchiba na kafíčko a Pepánek si dal jahodový koláč a to mne inspirovalo, řekla jsem si, to bude to pravé :-)
Takže dnes, po kratší odmlce, vám přináším recept na sváteční jahodový koláč s mascarpone.
Z mouky, cukru, vajíčka, změklého másla, kypřícího prášku a mletých ořechů si zpracujeme těsto, které necháme zhruba na půl hodiny odpočinout v ledničce. Dortovou formu si vymažeme a vysypeme dětskou krupičkou. Těsto vyválíme a přeneseme do formy. Pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů zhruba 25 minut.
Upečený korpus necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém. Mascarpone s cukrem a vajíčkem si ušleháme a nanášíme na vychladlý korpus, poklademe jahodami a zalijeme dortovou želatinou, kterou si připravíme podle návodu na sáčku.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI