Sváteční jahodový koláč s mascarpone zpět

Těsto:
hladká mouka150 gcukr krystal100 gvejce1 ks
máslo75 gkypřící prášek1/2 balíčkumleté vlašské ořechy25 g
Krém:
mascarpone1 kelímekdomácí vanilkový cukr2 lžícežloutek1 ks
Na ozdobení:
jahody dle potřebydortová želatina1 balení
hladká mouka 150 g, cukr krystal 100 g, vejce 1 ks, máslo 75 g, kypřící prášek 1/2 balíčku, mleté vlašské ořechy 25 g, mascarpone 1 kelímek, domácí vanilkový cukr 2 lžíce, žloutek 1 ks, jahody dle potřeby, dortová želatina 1 balení

Příprava

Minulý týden jsem si lámala hlavu s tím, jakou dobrotu připravit dětem ke dni dětí. V pátek jsme si s Pepánkem zašli do Tchiba na kafíčko a  Pepánek si dal jahodový koláč a to mne inspirovalo, řekla jsem si, to bude to pravé :-) 

Takže dnes, po kratší odmlce, vám přináším recept na sváteční jahodový koláč s mascarpone.

Z mouky, cukru, vajíčka, změklého másla, kypřícího prášku a mletých ořechů si zpracujeme těsto, které necháme zhruba na půl hodiny odpočinout v ledničce. Dortovou formu si vymažeme a vysypeme dětskou krupičkou. Těsto vyválíme a přeneseme do formy. Pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů zhruba 25 minut. 

Upečený korpus necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém. Mascarpone s cukrem a vajíčkem si ušleháme a nanášíme na vychladlý korpus, poklademe jahodami a zalijeme dortovou želatinou, kterou si připravíme podle návodu na sáčku.

2014-07-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI