Švédský jablkový koláč zpět

Ingredience:
jablka (oloupaná, bez jádřinců, nakrájená na tenké plátky)4 kshladká špaldová mouka1 hrnekrozpuštěné máslo100 g
řepkový olej30 gcukr krupice3/4 hrnkurozšlehaná vejce2 ks
sůl špetkamuškátový oříšek špetkamletá skořice špetka
jablka (oloupaná, bez jádřinců, nakrájená na tenké plátky) 4 ks, hladká špaldová mouka 1 hrnek, rozpuštěné máslo 100 g, řepkový olej 30 g, cukr krupice 3/4 hrnku, rozšlehaná vejce 2 ks, sůl špetka, muškátový oříšek špetka, mletá skořice špetka

Příprava

Milujete jablka? Upečte si vynikající, rychlý a jednoduchý jablkový koláč dle tohoto receptu.

Vajíčka rozšleháme s olejem a rozpuštěným máslem. Poté přidáme zbytek surovin a pořádně promícháme. Formu na koláč vymažeme máslem, vyskládáme na půlměsíčky nakrájenými jablky a zalijeme těstem. Pečeme na 170°C asi 45 minut.

Oblíbený koláč mé pubertální sestry. Rychlé, jednoduchý a chutný dezert, ostatně jako většina mé kuchyně ;-). Dobrou chuť.

2013-11-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI