Švestkové clafoutis zpět

Ingredience:
švestky (vypeckované, přepůlené)500 gšpaldová mouka T 630115 gsůl špetka
třtinový cukr60 gvejce3 ksmléko290 ml
tuk (Hera máslová)40 gtuk na vymazání formykokos nebo hrubá mouka na vysypání formy
třtinový cukr1 lžícemletá skořice1 lžička
švestky (vypeckované, přepůlené) 500 g, špaldová mouka T 630 115 g, sůl špetka, třtinový cukr 60 g, vejce 3 ks, mléko 290 ml, tuk (Hera máslová) 40 g, tuk na vymazání formy, kokos nebo hrubá mouka na vysypání formy, třtinový cukr 1 lžíce, mletá skořice 1 lžička

Příprava

Clafoutis to je ovocný koláč, který pochází z kraje Limousin, ze samého centra Francie. Příjemně vás překvapí svojí vláčnou konzistencí, která se lehce blíží pudinku. Těsto se podobá tomu na palačinky a na rozdíl od bublaniny se v Clafoutis dává ovoce do pečící mísy jako první. Oproti bublanině je také clafoutis jemnější a lákavější. Díky zásobě švestek jsem udělala švestkové clafoutis.

Nejprve si předehřejte troubu na 180°C. Koláčovou formu si vymažeme tukem a vysypeme strouhaným kokosem a rovnoměrně do ní rozmístíme švestky. V jedné míse si smícháme prosátou mouku a sůl a přidáme cukr. V další míse vyšleháme vejce s mlékem, povoleným tukem a skořicí a přimícháme k mouce. Výsledná konzistence těsta by se měla podobat husté smetaně. Směsí zalijeme ovoce v zapékací nádobě a pečte pomalu cca 40 minut, dokud není koláč nadýchaný a zlatavý. Servírovat můžeme se šlehačkou, vanilkovou zmrzlinou nebo zakysanou smetanou.

2017-08-14 Dezerty

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu prozeny.blesk.cz.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI