Ingredience na plech 30 x 20: | |||||
vejce | 2 ks | tvaroh | 1 vanička | bílý jogurt | 200 g |
vanilkový cukr | 1 ks | hladká špaldová mouka | 2 hrnky | cukr | 1/2 hrnku |
olej | 150 g | kypřící prášek bezfosfátový | 1/2 sáčku | vypeckované třešně | 300 g |
ovoce dle chuti |
Nač se s tím míchat a šlehat, když to jde jen sypat? Vše nasypete do vymazaného pekáčku, přihodíte nějaké to ovoce a mléčný výrobek, a po upečení budete mít kompaktní a úžasně vláčný koláč, který rozhodně nepatří do kategorie “dusítek”. Tento recept jsem vytvořila pro Grizly.cz v rámci tématu rychlých svačin, kam se právě tento zjednodušený postup přípravy ideálně hodí, tak snad se bude hodit i vám.
V misce smíchejte jogurt, tvaroh, vanilkový cukr a vejce. Pekáček vystelte pečícím papírem, který jste předtím namočili ve vodě řádně vymačkali – lépe tak přilne k plechu a bude držet tvar.
Polovinu uvedeného množství oleje nalijte na dno pekáčku. Na něj nasypte mouku promíchanou s cukrem a pečícím práškem – také jednu polovinu. Na mouku nalijte celou jogurtovo-tvarohovou směs a přidejte také ovoce. Můžete si vybrat klidně i jiný druh, než jsou třešně. Skvěle se hodí například jahody nebo meruňky.
Na ovoce nasypte zbylou část sypké směsi mouky a cukru, a na závěr vše rovnoměrně zalijte olejem. V této chvíli buchta nepůsobí, že by se kdy měla spojit a upéct, ale nebojte, opravdu to půjde. Dejte ji do trouby rozehřáté na 180°C a pečte přibližně půl hodiny, nebo jinak dle zkušeností s vlastní troubou.
Dětská specifika: Ač se u svých sladkých receptů snažím vždy alespoň o nějakou přidanou hodnotu, osobně nejsem zastáncem toho, aby vyloženě cíleně mlsaly děti do 1 roku, které ještě nemají ustálený jídelníček, teprve se učí stravovat a "ochutnávají". Proto tedy zařazení receptu do této kategorie. Taktéž tvaroh a celá vejce jsou vzhledem k vyššímu množství bílkovin doporučovány od 1 roku.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI