Pokud máte rádi sladké snídaně, tohle je recept právě pro vás.
Asi znáte různé varianty
chia pudinků, ale toto je něco nového, tedy alespoň pro mě.
Tapioka perly jsou pro mě nová potravina. Tapioka je škrob získaný z kořene manioku. Z tapioky připravíte lahodný pudink, kaši pro děti nebo bezlepkové pečivo. Ale můžete je používat i jako zahušťovadlo do polévek. Tapioka perly mají velmi příznivé účinky při potížích s trávením. Neobsahují lepek a proto mohou být součástí bezlepkové diety. Produkty z tapioky jsou poměrně kalorické, ale nasytí vás na delší dobu a v kombinaci s například kokosovým mlékem nezatíží vaše trávení.
1. Tapioka perly nechte přes noc namočené ve vodě tak, aby byly aspoň 2cm pod hladinou.
2. Následující ráno si do hrnce nalijte mléko a třtinový cukr. Já s oblibou používám fair trade cukr Muscovado s vysokým obsahem melasy.
2. Na středním plameti tapioku spolu s mlékem
zahřívejte. Za pár minut pudink začne houstnout a tak ho občas promíchejte. Vzniklý pudink nalijte do skleniček a dejte na něj nakrájené kousky kaki.
3. Tapioka pudink podávejte teplý a nebo ho nechte vychladnout, já osobně ho mám raději ještě teplý.