Tartaletky s čokoládovým krémem a jahodami zpět

Těsto:
hladká mouka100 gcelozrnná mouka75 gstudené máslo100 g
žloutek1 kscukr moučka30 gstudená voda2 lžíce
sůl špetka
Krém:
čokoláda250 gsmetana ke šlehání250 gmáslo100 g
jahody a máta na ozdobu
hladká mouka 100 g, celozrnná mouka 75 g, studené máslo 100 g, žloutek 1 ks, cukr moučka 30 g, studená voda 2 lžíce, sůl špetka, čokoláda 250 g, smetana ke šlehání 250 g, máslo 100 g, jahody a máta na ozdobu

Příprava

Tartaletky, to je láska. Jsou maličké a roztomilé a mně stačí se na ně jen zamilovaně dívat.

Těsto. Máslo nakrájejte na malé kousky. Všechny přísady smíchejte a vypracujte hladké těsto. Vtlačte do dvanácti formiček na tartaletky, dno propíchejte vidličkou a vložte na hodinu do lednice.
Krém. Čokoládu se smetanou rozpusťte v hrnci, přidejte máslo a vše smíchejte. Nechejte krém ztuhnout v lednici a občas promíchejte, aby tuhnul rovnoměrně.
Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte košíčky asi čtvrt hodiny, nebo dokud nezezlátnou. Nechejte pár minut vychladnout a pak opatrně vyklopte z formiček a nechejte zchladnout úplně.
Ztuhlý krém dejte do cukrářského sáčku a naplňte tartaletky. Ozdobte plátky jahod a lístky máty.

Náplň ještě ztuhne, takže je dobré plnit tartaletky ve chvíli, kdy má příjemnou krémovou konzistenci. Poté ještě doporučuji dát do lednice a nechat úplně vychladit.

2015-07-28 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI