Těsto: | |||||
hladká mouka | 100 g | celozrnná mouka | 75 g | studené máslo | 100 g |
žloutek | 1 ks | cukr moučka | 30 g | studená voda | 2 lžíce |
sůl | špetka | ||||
Krém: | |||||
čokoláda | 250 g | smetana ke šlehání | 250 g | máslo | 100 g |
jahody a máta | na ozdobu |
Tartaletky, to je láska. Jsou maličké a roztomilé a mně stačí se na ně jen zamilovaně dívat.
Těsto. Máslo nakrájejte na malé kousky. Všechny přísady smíchejte a vypracujte hladké těsto. Vtlačte do dvanácti formiček na tartaletky, dno propíchejte vidličkou a vložte na hodinu do lednice.
Krém. Čokoládu se smetanou rozpusťte v hrnci, přidejte máslo a vše smíchejte. Nechejte krém ztuhnout v lednici a občas promíchejte, aby tuhnul rovnoměrně.
Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte košíčky asi čtvrt hodiny, nebo dokud nezezlátnou. Nechejte pár minut vychladnout a pak opatrně vyklopte z formiček a nechejte zchladnout úplně.
Ztuhlý krém dejte do cukrářského sáčku a naplňte tartaletky. Ozdobte plátky jahod a lístky máty.
Náplň ještě ztuhne, takže je dobré plnit tartaletky ve chvíli, kdy má příjemnou krémovou konzistenci. Poté ještě doporučuji dát do lednice a nechat úplně vychladit.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI