Korpusy: | |||||
celozrnná špaldová/pšeničná mouka | 250 g | třtinový cukr | 50 g | vejce | 1 ks |
změklé máslo | 120 g | sůl | špetka | ||
Náplň: | |||||
oloupaná nakrájená rebarbora | 1 kg | třtinový cukr | 120 g | skořice/hřebíček/muškátový květ | dle chuti |
jedlé květy | na ozdobu |
Něco na zub pro ty moje kluky. A nelekejte se, rebarbora mi opravdu ještě neroste. To jen spotřebovávám zásoby z mrazáku. Nic neuchovávám víc než rok!
Ze surovin na korpusy vypracujeme těsto a dáme ho do lednice odpočinout. Suroviny na pyré promícháme v kastrolku a také necháme cca hodinu odpočívat a marinovat.
Troubu předehřejeme na 180°C, těsto rozdělíme na 4 díly a vyválíme z nich tlustší plátky. Přeneseme je do formiček a upravíme okraje. Dáme je do trouby na asi 20 minut péct. Někdo korpusy zatěžuje např. fazolemi, já to nedělám, protože se mi ještě nestalo, že by mi nějak extra vybíhalo do bublin.
Mezitím si svaříme uleželou rebarboru. Rozvaříme ji ve vlastní šťávě doměkka a necháme vodu odpařovat tak dlouho, až pyré zhoustne. Není potřeba ani mixovat, pyré ale často míchejte, ať se nepřichytí. Řídké pyré vám korpusy rozmáčí tak pozor na to a svářet opravdu poctivě.
Hotové korpusy vyndáme z trouby a naplníme je rebarborovým pyré. Vrátíme do trouby na ještě asi 15 minut a zvýšíme teplotu na 200°C.
Vychladlé tartaletky ozdobíme jedlými květy podle fantazie.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI