Tarte au citron - Francouzský citronový koláč zpět

Těsto:
hladká mouka250 gmáslo125 gsůl špetka
cukr krupice špetkažloutek1 ksvoda (dle potřeby) trochu
Náplň:
mléko0,5 lmouka40 gcukr krupice75 g
kůra a šťáva z jednoho citronu dle chutivejce4 kscukr moučka40 g
sůl špetka
hladká mouka 250 g, máslo 125 g, sůl špetka, cukr krupice špetka, žloutek 1 ks, voda (dle potřeby) trochu, mléko 0,5 l, mouka 40 g, cukr krupice 75 g, kůra a šťáva z jednoho citronu dle chuti, vejce 4 ks, cukr moučka 40 g, sůl špetka

Příprava

Rodinný recept od kamarádky z Francie je tu! Lehoučký a osvěžující koláč kde se snoubí kombinace křehkého těsta s kyselkavou příchutí citronové náplně a sladce obláčkový sníh.

Ze surovin rychle zpracujeme těsto (nejlépe v robotu, aby se zbytečně nezahřívalo), a dáme 30 minut odpočívat do lednice.

Těsto vyválíme a vyložíme jím koláčovou formu (průměr asi 30cm), propícháme vidličkou a dáme předpéct 10 minut do trouby předehřáté na 210°C

V kastrolku přivedem k varu mléko s nastrouhanou citronovou kůrou, přidáme mouku a cukr a pořádně mícháme až směs trochu zhoustne, odstavíme z plamene, necháme chvilku zchládnout a přimícháme citronovou šťávu a žloutky.

Náplň nalijeme na předpečené těsto a pečeme na 180°C asi 25 minut.

Z bílků trošku soli a cukru ušleháme pevný sníh, který navršíme na koláč a dáme do trouby, kterou stáhneme na 120°C na dalších 15 minut.

Et voilà ! Bon appétit Lenka a Radja

2014-10-24 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI