Tenoučký koláček z listového těsta s pudingem a ovocem zpět

Ingredience:
listové chlazené těsto500 gvanilkový puding1 ksmléko400 ml
zakysaná smetana1 kelímekovoce (jahody a meruňky) dle chuti
listové chlazené těsto 500 g, vanilkový puding 1 ks, mléko 400 ml, zakysaná smetana 1 kelímek, ovoce (jahody a meruňky) dle chuti

Příprava

Tento koláč je skvělý pro lidi, co nemohou cukr nebo se vyhýbají moučníkům z dietních důvodů. Je opravdu velmi lehký a chutný, hned se rozplývá na jazyku.

Nejdříve si ze 400 ml mléka, uvaříme puding (podle návodu). Když puding trochu vychladne, vmícháme k němu i zakysanou smetanu. Zlehka zamícháme. Někdo přidávám i kousek másla, ale není nutné.
Vyválíme plát listového těsta a na válečku přeneseme těsto na velký plech s pečícím papírem. Pudingovo-smetanovou směsí potřeme plát těsta a nahoru poklademe okapané, pokrájené jahody a meruňky nebo jiné ovoce. Dáme do trouby péci dozlatova. Posypeme podle každého.

2016-06-13 Dezerty

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI