Ingredience: | |||||
vejce | 5 ks | med | 5 lžic | mascarpone | 500 g |
smetana | 500 g | bezlepkové piškoty | 1 balíček | silná káva | 200 ml |
kakao | lžička |
Je libo pravé italské Tiramisu???
V Itálii nebo na Maltě by to nejspíš nebyl problém...ale v ČR? Velký! Pokud nejste přímo v bezlepkové restauraci či zdravé výživě, tak se jedná o velký problém. Z mé zkušesnosti vím, že většina lepších restaurací už nabízí i bezlepkové deserty, ale většinou takové, které jsou bezlepkové sami o sobě, jako třeba panna cotta s ovocem, creme brule nebo jahody na pepři. Ale bezlepkové tiramisu?
Proto jsem se rozohodla, že si udělám své domácí bezlepkové tiramisu doma sama.
Nejprve si utřeme žloutky s medem na krém. Poté vyšleháme smetanu s bílky a nákonec přimícháme mascarpone. Vše opatrně spojíme.
Do misek si dáváme vrstvy bezlepkových piškotů, které vždy dostatečně pokapeme silnou kávou a pokrýváme krémem. Vrchní vrstvu krému jen posypeme kakaem přes sítko. Inspirovala jsem se receptem z časopisu FOOD, pouze jsem přizpůsobila bezlepkovými piškoty. Fotografii těch, které kupuji já, najdete pod receptem v galerii.
Můžete dát vychladit do lednice, nebo se rovnou do těchto vynikajících lahodných mističek pustit.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI