Těsto: | |||||
vejce | 5 ks | cukr moučka | 5 lžic | hladká mouka | 3 lžíce |
vanilkový pudink v prášku | 1 balíček | mléko | 5 lžic | voda | 2 lžíce |
sůl | špetka | ||||
Krém: | |||||
mascarpone | 3 balení | žloutek | 3 ks | cukr moučka | 6 lžic |
Do rolády: | |||||
silná káva | 1 šálek | Amaretto nebo pár kapek mandlového aroma nebo rumu | 20 ml | dětské piškoty | dle potřeby |
Tato roláda vznikla, díky mé chuti na roládu, ale i na Tiramisu – takže vlastně takový kompromis Chuť je dokonalá, mohu vám všem jen doporučit, protože je to mňamkááá.
Těsto:
5 bílků se špetkou soli vyšleháme v tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mléko, vodu a nakonec všechny sypké ingredience. Do tekutého těsta nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Dáme na pečicí papír potřený olejem a pečeme při 180°C asi 15 minut. Ještě teplou roládu stočíme, po vychladnutí roztočíme, potřeme krémem a opět stočíme.
Krém:
Všechny ingredience vyšleháme v hladký krém.
Do rolády:
Uvaříme silnou kávu, osladíme, přidáme mandlové aroma (může být i Amaretto nebo rum) a necháme vychladnout. Potom potřeme roládu kávou a potřeme vrstvou krému. Dětské piškoty namáčíme ve zbylé kávě a vyskládáme ve třech řadách do krému na roládu. Nakonec roládu stočíme, potřeme zbylým krémem, dozdobíme cukrářským sáčkem a posypeme kakaem, strouhanou čokoládou nebo jiným zdobením.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI