Tiramisu s bílky (kakaové, kávové) zpět

Ingredience:
vejce5 kssůl špetičkamascarpone500 g
cukr krupice5 lžickakao na posypcukrářské piškoty20 ks
espresso zředěné trochou vody nebo kakao na vaření rozpuštěné v kapce mléka dle potřeby
vejce 5 ks, sůl špetička, mascarpone 500 g, cukr krupice 5 lžic, kakao na posyp, cukrářské piškoty 20 ks, espresso zředěné trochou vody nebo kakao na vaření rozpuštěné v kapce mléka dle potřeby

Příprava

Toto je varianta s bílky. Pro ty, kteří se bojí syrových bílků, mám zde na blogu recept bez bílků (ZDE). A podle mě, je lepší :) Zkuste oba a uvidíte...

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si oddělíme žloutky od bílků. Bílky vložíme do čisté misky na šlehání, aby utvořily pevný sníh.
Bílky vyšleháme do sněhu se špetkou soli.

Žloutky ušleháme s cukrem do táhlého krému.

Mascarpone jemné vmícháme do krému. Děláme to ručně metličkou. V žádném případě ne elektronickou metlou.
Přimícháme bílky a opět jemně vmícháváme.

Do hlubokého talíře si nalijeme kávu nebo kakao. A jdeme sestavovat.
Vezměte skleničky, mističky a nebo dortovou formu. Já to dělám do skleniček, vypadá to pěkně a každý má svou porci a nemusíte se stresovat tím, že vám to nezatuhne a nepůjde to krájet.

Vždy začínáme piškotem, ten namočíme do kakaa nebo kávy, jen lehce, aby nebyl moc promáčený a vložíme do skleničky, na to dáme dvě lžíce krému a opět dáme piškot a takhle postupujeme, až do konce.
Poslední vrstva bude krém, který nakonec posypeme hořkým kakaem a nazdobíme mátou.

Nejlepší je, když se dá vychladnout přes noc do lednice a pak můžeme vesel podávat
2014-10-02 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI