Ingredience: | |||||
rostlinné mléko | 250 ml | perlivá minerální voda | 370 ml | vanilková hraška | 3 lžíce |
rum | 3 lžíce | vanilkový cukr | 1 ks | rostlinný olej | 3 lžíce |
sůl | špetka | hladká špaldová mouka | 300 g | ||
Na palačinky: | |||||
domácí jahodová marmeláda | sojový jogurt ovocný |
Dlouho jsem zkoušela a hledala ten nejlepší recept na veganské palačinky, který by byl zdravý, palačinky se netrhaly a byly chuťově srovnatelné s palačinkami vaječnými s mlékem.
Po mnoha úpravách jsem konečně doladila recept k dokonalosti. Perlivá voda pomůže s nadýchaností palačinek, vanilková hraška zas perfektně nahradí vajíčko, rum dodá nádhernou vůni a špetka soli zvýrazní sladkou chuť. Však neváhejte a vyzkoušejte sami :-).
Opravdu nenahrazujte žádnou surovinu ničím jiným a opravdu použijte perlivou minerálku. Ideální je vlastnit stolní mixér a použít jej při přípravě těsta - naházíte do něj všechny suroviny, promixujete a máte hotovo. A navíc se z něj i dobře dávkuje, protože má na boku rysku a tak všechny vaše palačinky budou stejně velké.
Palačinky ihned pečte na rozpálené pánvi. Já vždy před první palačinkou pánev vytřu kapkou oleje, následně smažím bez oleje.
Palačinky plňte dle chuti. My máme doma nejraději z kvalitní domácí jahůdkovou marmeládou nebo např. s ovocným sojovým jogurtem (borůvkové sojade)
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI