Těsto: | |||||
hladká mouka | 110 g | krupicový cukr | 50 g | máslo (studené) | 45 g |
kypřící prášek | 1 lžička | kakao | 10 g | žloutky | 2 ks |
olivový olej | 1/2 lžičky | sůl | špetka | ||
Krém: | |||||
nutella (vaše oblíbená pomazánka typu nutella) | 150 g | hořká čokoláda (na vaření) | 50 g | 33% smetana | 100 ml |
mléko | 100 ml | vejce | 1 ks | ovoce na ozdobu | dle chuti |
Dokonalý, čokoládový a vláčný koláč podle Itala Emanuela. Ozdobený ovocem, které se mi k čokoládovým dezertům vždycky hodí, je úplně neodolatelný. A nakonec, vůbec není pracný. Tak to taky zkuste.
Máslo pokrájejte na malé kousky, dejte do mísy a přidejte i ostatní ingredience na těsto. Vypracujte těsto a nechte ho ve fólii odpočinout 30 minut v lednici.
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu, přilijte mléko, smetanu a nutellu. Vše promíchejte do hladka a nechte vychladnout. Nakonec do vychladlé čokoládové směsi vmíchejte vajíčko.
Formu na koláč vymažte máslem. Těsto vyválejte a vyložte jím dno formy. Ze zbytků udělejte okraje koláče. Na těsto vlijte čokoládovou směs a v troubě vyhřáté na 170°C pečte asi 20 minut.
Nakonec ozdobte ovocem podle chuti, ale jde to i bez něj. Nebo zkuste ke koláči přidat na talíři kopeček vanilkové zmrzliny.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI