Třešňová bublanina z mascarpone zpět

Ingredience:
vejce5 kscukr krupice250 gmascarpone250 g
olej100 mlpolohrubá mouka250 gtřešně2 hrnky
soda1 lžičkasůl špetka
vejce 5 ks, cukr krupice 250 g, mascarpone 250 g, olej 100 ml, polohrubá mouka 250 g, třešně 2 hrnky, soda 1 lžička, sůl špetka

Příprava

Máme tu léto a k začátku léta patří i třešně a jahody. Co si tak udělat bublaninu? Že je suchá? Ne nutně. Zkuste tuhle s mascarpone. Je krásně vláčná a hebká.

Žloutky vyšlehejte spolu s cukrem do pěny. Poté zašlehejte i mascarpone a maličkým proudem i olej. Snižte otáčky na minimum a zapracuje mouku se sodou. Vytáhněte nádobu z robota a už pouze stěrkou, a to na několikrát, vmíchejte sníh z pěti bílků ušlehaný se špetkou soli. 

Formu si vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Já třešně vypeckovávám, ale záleží na vás. Povrch bublaniny bohatě poklaďte ovocem a jen malinko ho zatlačte do těsta. 

Pečte na prostřední mřížce na 190°C cca 25 minut. Záleží, jak velký pekáček zvolíte a jak bude bublanina vysoká. Ideální je, vzít po dvaceti minutách špejli a zkusit stupeň propečení. Přidat čas se dá vždy a bublanina nebude vysušená. 

Dobrou chuť!

2019-06-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI