Ingredience: | |||||
vejce | 5 ks | cukr krupice | 250 g | mascarpone | 250 g |
olej | 100 ml | polohrubá mouka | 250 g | třešně | 2 hrnky |
soda | 1 lžička | sůl | špetka |
Máme tu léto a k začátku léta patří i třešně a jahody. Co si tak udělat bublaninu? Že je suchá? Ne nutně. Zkuste tuhle s mascarpone. Je krásně vláčná a hebká.
Žloutky vyšlehejte spolu s cukrem do pěny. Poté zašlehejte i mascarpone a maličkým proudem i olej. Snižte otáčky na minimum a zapracuje mouku se sodou. Vytáhněte nádobu z robota a už pouze stěrkou, a to na několikrát, vmíchejte sníh z pěti bílků ušlehaný se špetkou soli.
Formu si vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Já třešně vypeckovávám, ale záleží na vás. Povrch bublaniny bohatě poklaďte ovocem a jen malinko ho zatlačte do těsta.
Pečte na prostřední mřížce na 190°C cca 25 minut. Záleží, jak velký pekáček zvolíte a jak bude bublanina vysoká. Ideální je, vzít po dvaceti minutách špejli a zkusit stupeň propečení. Přidat čas se dá vždy a bublanina nebude vysušená.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI