Ingredience: | |||||
vejce | 6 ks | třtinový cukr | 300 g | olej | 150 ml |
mléko | 150 ml | polohrubá mouka | 430 g | vanilkový cukr | 1 ks |
vanilkový extrakt | 2 lžičky | prášek do pečiva | 1 ks | skořice | špetka |
kůra z limetky nebo citronu | dle chuti | třešně | dle potřeby | hrušky | dle potřeby |
Všude mraky českejch jahod, třešní a vlastně veškerýho ovoce. Většinu sníte jen tak a z toho, co vám zbyde, můžete udělat parádní bublaninu! Třeba tu mojí – z hrušek, třešní a limetový kůry.
Troubu si rozpálíme na 180°C.
Vejce s cukrem, nastrouhanou kůrou z limety a vanilkovým cukrem, vyšleháme do hustý pěny. Je dobrý to neodfláknout, čim dýl šleháte, tim nadejchanější bublanina bude!
Pak postupně přimícháváme olej, mléko, skořici, vanilkovej extrakt a mouku s kypřícím práškem.
Hotovo. Těsto vlijeme na máslem vymazanej plech, vysypanej moukou nebo třeba kokosem, poklademe hustě ovocem a pečeme do růžova. Celkem sranda příprava na to, jaká dobrota z toho vzejde.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI