Třešňový citronový tvarohový koláč zpět

Korpus:
ovesné vločky jemně mleté150 gČeské Ghíčko Bio3 lžícedatlová pasta100 g
Krém:
přírodní Šmakoun100 gkokosové mléko či jiné rostlinné50 mlkešu ořechy40 g
citron - šťáva1/2 kskokosový olej zbavený vůně1 lžícevanilkový lusk - vanilka z něj1 ks
xylitol dle chutivypeckované třešně hrst
ovesné vločky jemně mleté 150 g, České Ghíčko Bio 3 lžíce, datlová pasta 100 g, přírodní Šmakoun 100 g, kokosové mléko či jiné rostlinné 50 ml, kešu ořechy 40 g, citron - šťáva 1/2 ks, kokosový olej zbavený vůně 1 lžíce, vanilkový lusk - vanilka z něj 1 ks, xylitol dle chuti, vypeckované třešně hrst

Příprava

Měla jsem chuť na nějakou svěží mňamku a jelikož třešní je plný strom, přišla řada opět na ně. Alternativu pro bezmléčný tvaroh mám vymazlenou, tato alternativa je vážně chuťově velmi povedená, a pokud se chcete co nejvíce chuti klasickému tvarohu přiblížit, použijte jako sladidlo buď klasický moučkový cukr (vyzkoušela jsem už všechny možné sirupy a prostě to není ono) a nebo xylitol, který je vhodný rovněž pro protikvasinkovou dietu. Bohužel pro děti tomu tak již není, větší množství může způsobit zažívací obtíže, takže u dětí velmi opatrně.

Příprava koláče je velmi rychlá. Nameleme si ovesné vločky na prach, pokud nemáte možnost, lze zakoupit rovněž ovesnou mouku. Namleté ovesné vločky dáme do mísy, přidáme Ghí a datlovou pastu, vše důkladně propracujeme a spojíme. Vzniklé těsto vtlačíme do dortové formy a s pomocí rukou si vytvarujeme okraj, aby šel korpus plnit. Hotový korpus necháme vychladnout. Mezitím si připravíme náplň. Váleček přírodního Šmakouna rozřízneme, vyjmeme z obalu, najemno nastrouháme, dáme do vyšší nádoby, rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme kešu ořechy a přilijeme šťávu z poloviny citronu, lžíci kokosového oleje a vanilku. Začneme opět šlehat tyčovým mixérem a dle konzistence přiléváme rostlinné mléko. Následně již jen dosladíme dle chuti. Pokud budeme doslazovat tekutým sladidlem, přidáme jej před rostlinným mlékem a následně jen doředíme na požadovanou konzistenci. 

Krém dáme vychladit do lednice. Po vychladnutí korpusu naplníme částí připraveného krému, přidáme do krému část vypeckovaných třešní, opět přidáme vrstvu krému a nakonec ozdobíme koláč třešněmi a mátou.

Pokud máte hodně mlsný jazýček, můžete si dno koláče před přidáním náplně polít hořkou čokoládou, nechat zaschnout a následně až pak plnit.

Koláč dáme vychladit a pak již jen vychutnáme k odpolední kávě či čaji.

Přeji dobrou chuť.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


2018-06-20 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI