Ingredience: | |||||
vypeckované třešně | 0,5 kg | krupicový cukr | 1 lžíce | třešňová pálenka | 1 lžíce |
hladká mouka | 100 g | sůl | špetka | vejce | 1 ks |
žloutek | 3 ks | mandlový extrakt | 1/2 lžičky | nastrouhaná kůra z biocitronu | 1 lžička |
rozpuštěné máslo | 1 lžíce | smetana | 320 ml | moučkový cukr | na poprášení |
Třešně promíchejte s krupicovým cukrem a pálenkou a nechejte alespoň hodinu macerovat. Předehřejte troubu na 180°C a máslem vymažte koláčovou formu, tu vysypejte netradičně krupicovým cukrem.
Do mísy vsypte mouku, lehce osolte, přidejte vejce, žloutky, mandlový extrakt a kůru z citronu. Promíchejte dohladka a pomalu vmíchejte smetanu, nakonec zapracujte i máslo.
Třešně rozložte do formy a zalijte připraveným těstem. Pečte cca 30 - 35 minut, dokud nezezlátnou okraje! Pozor! Pozor! Troubu během pečení určitě neotvírejte. Clafoutis podávejte horký a lehce pocukrovaný!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI