Ingredience: | |||||
vařené jáhly | 250 g | datle | 4 ks | kešu ořechy | 2 hrsti |
skořice | na špičku lžičky | mandlové mléko Provamel | dle potřeby | čerstvé třešně bez pecky | 100 g |
třešně | na ozdobení |
Velké děkuji se pojí právě s tímto receptem na lahodný dezertík. Chtěla bych poděkovat Ivetě Veselé, která je profesionální fotografkou. Ivetiných služeb využívám pro rodinné focení. Příjemná, milá, sympatická a velmi ohleduplná paní fotografka. Ukázala mi, že jde s fotkami vytvářet neuvěřitelné věci. Za to ji patří velké děkuji. Pokud budete hledat kvalitní služby, příjemné prostředí a přístup, vřele doporučji foto-ieta. Děkuji.
A nyní se pustíme do přípravy dezertu. Já jsem měla jáhličky již připravené. Když je plánuji jako přílohu, uvařím jich více a následně z nich vytvářím dezerty. Pokud nemáte vařené, nevadí, jejich příprava je snadná a poměrně rychlá, zvládne to každý.
Jáhly několikrát propláchneme a spaříme horkou vodou, zbavíme je tak hořkosti. Následně jáhly zalijeme dvojnásobným množstvím vody, vaříme společně se skořicí a datlemi, přibližně 15-20 minut, ideálně do odvaření veškeré vody. Pokud by ji bylo příliš, nechte vodu odvařit, případně přeceďte. Následně přiklopíme a necháme vsáknout zbylé množství vody. Vychladlé jáhly rozmixujeme dohladka společně s kešu ořechy a dle požadované konzistence přidáme mandlové mléko, důkladně vyšleháme. Z třešní si vyšleháme hladké pyré, které nalijeme do pohárků, na pyré již jen navrstvíme směs jáhel, kešu ořechů, datlí a skořice, ozdobíme vypeckovanými třešněmi, pokapeme šťávou z třešní.
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Maminky si mohou do směsi přidat dle vlastní chuti Monin sirup, případně třešňový likér Bols Cherry, to už nechám na vás.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI