Ingredience: | |||||
špaldová mouka | 125 g | vajíčka od šťastných slepiček | 2 ks | sůl (do šlehání sněhu) | špetka |
polotučné mléko | 250 ml | přepuštěné máslo Ghí | 1 líce | ||
Na dozdobení: | |||||
vysokoprocentní čokoláda | dle chuti | ovoce | dle chuti | moučkový cukr | dle chuti |
Dnes jsem se při přípravě snídaně inspirovala laskominou, kterou si občas dáváme s manželem při vysokohorských túrách v rakouských/dolomitských chatách. Trošku jsem ji upravila - dala jsem jinou mouku, nepřislazovala a pekla na ghí.
Ušleháme si sníh z bílků.
Vejce vyšleháme s mlékem, přidáme mouku a vše společně vyšleháme.
Chvíli (asi 10 minutek) necháme stát.
Rozpálíme si velkou pánev s poklicí, na kterou dáme přepuštěné máslo Ghí.
Do vajec s mlékem a moukou opatrně zapracujeme sníh a vše vlijeme na pánev a přikryjeme poklicí.
Až bude spodní strana opečená, roztrháme trhanec a obrátíme jednotlivé kousky, ať se opečou i z druhé strany.
Pak už naservírujeme na talíře. Můžeme jemně poprášit cukrem, zakápnout rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládou a zasypat ovocem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI