Tvarohová bábovka zpět

Ingredience:
vejce4 ksmáslo160 gměkký tučný tvaroh500 g
dětská krupička200 gkrupicový cukr250 gsůl špetka
prášek do pečiva1 balíčekšťáva z citronu1/2 ksmáslo a hladká mouka na vymazání formy
moučkový cukr na posypání bábovky
vejce 4 ks, máslo 160 g, měkký tučný tvaroh 500 g, dětská krupička 200 g, krupicový cukr 250 g, sůl špetka, prášek do pečiva 1 balíček, šťáva z citronu 1/2 ks, máslo a hladká mouka na vymazání formy, moučkový cukr na posypání bábovky

Příprava

Tradiční sladké pečivo. Dá se jíst s čajem, kávou, kakaem, ale i jen tak. 

Já osobně už odmala miluji bábovku vláčnou a jemnou. To přesně splňuje tato tvarohová. Podávám ji k snídani s domácím kakaem a věřte, že Vám to hned zpříjemní časné ranní vstávání. Dobrou chuť. =)

Předehřejte troubu na 170 stupňů. Oddělte si žloutky od bílků. Do mísy dejte změklé máslo nakrájené na plátky, žloutky tvaroh, špetku soli, šťávu z půlky citrónu, cukr a vše vyšlehejte dohladka. Poté přidejte do hmoty dětskou krupičku a prášek do pečiva a promíchejte je spolu.  Vyšlehejte si bílky do tuhého sněhu. Sníh opatrně zapracujte do tvarohové hmoty. 

Formu na bábovku si vytřete máslem a vysypte hladkou moukou. Pak nalijte směs na bábovku do formy a dejte péct do předehřáté trouby na 50 - 60 minut.

Na jednu porci domácího kakaa budete potřebovat:

300 ml polotučného mléka (může být i plnotučné)
vrchovatá polévková lžíce holandského kakaa
polévková lžíce třtinového cukru

Mléko zahřejte, nemělo by vařit. Přidejte kakao a cukr a metličkou zašlehejte. Stále míchejte. Až když mléko dojde k varu, vypněte vařič a můžete nalévat do hrníčku. =)

2014-01-13 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI