Ingredience: | |||||
vejce | 4 ks | máslo | 160 g | měkký tučný tvaroh | 500 g |
dětská krupička | 200 g | krupicový cukr | 250 g | sůl | špetka |
prášek do pečiva | 1 balíček | šťáva z citronu | 1/2 ks | máslo a hladká mouka | na vymazání formy |
moučkový cukr | na posypání bábovky |
Tradiční sladké pečivo. Dá se jíst s čajem, kávou, kakaem, ale i jen tak.
Já osobně už odmala miluji bábovku vláčnou a jemnou. To přesně splňuje tato tvarohová. Podávám ji k snídani s domácím kakaem a věřte, že Vám to hned zpříjemní časné ranní vstávání. Dobrou chuť. =)
Předehřejte troubu na 170 stupňů. Oddělte si žloutky od bílků. Do mísy dejte změklé máslo nakrájené na plátky, žloutky tvaroh, špetku soli, šťávu z půlky citrónu, cukr a vše vyšlehejte dohladka. Poté přidejte do hmoty dětskou krupičku a prášek do pečiva a promíchejte je spolu. Vyšlehejte si bílky do tuhého sněhu. Sníh opatrně zapracujte do tvarohové hmoty.
Formu na bábovku si vytřete máslem a vysypte hladkou moukou. Pak nalijte směs na bábovku do formy a dejte péct do předehřáté trouby na 50 - 60 minut.
Na jednu porci domácího kakaa budete potřebovat:
300 ml polotučného mléka (může být i plnotučné)
vrchovatá polévková lžíce holandského kakaa
polévková lžíce třtinového cukru
Mléko zahřejte, nemělo by vařit. Přidejte kakao a cukr a metličkou zašlehejte. Stále míchejte. Až když mléko dojde k varu, vypněte vařič a můžete nalévat do hrníčku. =)
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI