Tvarohová bábovka zpět

Ingredience:
polohrubá mouka250 gmáslo250 gtvaroh250 g
cukr krystal150 gvanilkový cukr1 ksvejce4 ks
rum2 lžícestrouhaná citronová kůra1 lžičkakypřící prášek do pečiva1 ks
polohrubá mouka 250 g, máslo 250 g, tvaroh 250 g, cukr krystal 150 g, vanilkový cukr 1 ks, vejce 4 ks, rum 2 lžíce, strouhaná citronová kůra 1 lžička, kypřící prášek do pečiva 1 ks

Příprava

Na speciální přání mého muže dnes náš domov provoněla klasická tvarohová bábovka. Recept si opět nesu už spoustu let ve svém značně opotřebeném sešitě s recepty všeho druhu. Muž už odpoledne zakrojil, ale já se těším na snídani a výjimečně si dám snad i kakao.

V míse si vyšleháme povolené máslo s cukrem, přidáme žloutky, tvaroh, rum, citronovou kůru, mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto nandáme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy (já používám silikonovou-proto nevymazávám) a pečeme v troubě při 180 stupních cca 1 hodinu. Zkouším špejlí, jestli těsto nelepí. Opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.

2016-05-23 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI