Tvarohová buchta s kakaovými kuličkami zpět

Kuličky:
máslo125 gcukr krupice120 gžloutky2 ks
kakao3 rovné lžícepolohrubá mouka200 gprášek do pečiva2 rovné lžičky (1/2 pytlíčku)
Tvarohové těsto:
bílky4 kscukr krupice150 gtvaroh500 g
žloutky2 ksmléko100 mlvanilkový pudink1 ks
vanilkový extrakt2 lžičky
máslo 125 g, cukr krupice 120 g, žloutky 2 ks, kakao 3 rovné lžíce, polohrubá mouka 200 g, prášek do pečiva 2 rovné lžičky (1/2 pytlíčku), bílky 4 ks, cukr krupice 150 g, tvaroh 500 g, žloutky 2 ks, mléko 100 ml, vanilkový pudink 1 ks, vanilkový extrakt 2 lžičky

Příprava

Tahle buchta vypadá na první pohled trochu bizarně a přiznám se, že trochu divná je (smích). Hladké a nadýchané tvarohové těsto, ze kterého vystupují čokoládové kuličky. Když ochutnáte, máte pocit, že jíte vláčné sušenky zapečené v pudinku. Já osobně jsem byla z tohohle dezertu rozpačitá - hlavně z vizáže (úplně snadno a dobře se mi fakt nefotila), ale kdokoliv ochutnal, byl nadšen a po dotazu "Je recept n blogu, že jo?!" jsem se rozhodla, že ho sem tedy dát musím.

Kuličky

Do mísy vložíme povolené máslo a společně s cukrem ho utřeme (ideální je to dělat třecí metlou v robotu). Přidáme žloutky (bílky ponecháme do tvarohového těsta) a zapracujeme je. Nakonec přidáme i kakao. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme k původní směsi a vypracujeme křehké těsto. Sbalíme ho do koule, obalíme folií a necháme cca 1 hodinu uležet v lednici. 

Po ztuhnutí z těsta rukama vypracujeme kuličky cca 3 cm v průměru.

Tvarohové těsto

Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzduch na 160°C).

Bílky se špetkou soli ušleháme do sněhu (nemusí být extra pevný), přidáme polovinu cukru a došleháme do tuhého sněhu, na metle se po zvednutí tvoří špičky, které netečou ani se neohýbají.

V jiné míse smícháme tvaroh, zbytek cukru, žloutky a vanilkový extrakt a vše pečlivě promícháme drátěnou metličkou. 

Pudinkový prášek rozmícháme v mléce, přidáme k tvarohu a vytvoříme homogenní hmotu, kterou přidáme k vyšlehanému bílkovému sněhu a gumovou stěrkou opatrně zapracujeme do sebe. 

Velký pekáč (30 x 40 cm) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Nalijeme do něj tvarohovou směs a rovnoměrně stěrkou uhladíme. Do tvarohového těsta rovnoměrně naskládáme a rukou zatlačíme kakaové kuličky. 

Pekáč vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 30 - 40 minut. Podáváme zcela vychladlé.

2017-12-12 Dezerty

Poznámka

Za recept děkuji Báře L. Trochu jsem si ho upravila, ale podstata zůstala zachována.

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI