Ingredience: | |||||
hladká mouka | 225 g | polohrubá mouka | 225 g | prášek do pečiva | 1 ks |
sůl | špetka | mandlový puding | 1/2 sáčku | vanilkový puding | 1/2 sáčku |
rum | 1 lžička | kokosový bílý suk | 200 g | moučkový cukr | 150 g |
měkký tvaroh | 250 g | vejce | 2 ks | vanilkový cukr | 1 ks |
moučkový cukr | 100 g | sůl | špetka | sekané madnle | 50 g |
kandované višně a pomeranče | 80 g | rozinky | 40 g | máslo | 100 g |
kůra z jednoho citronu | dle chuti | máslo | na potření | moučkový cukr | na posypání |
Letos jsem zkusila připravit také tvarohovou štolu, kterou jsem zkusila místo marcipánu plnit kokosovým sukem. A chutná moc dobře.
Oba cukry smícháme s vejci, tvarohem, rumem a změklým máslem. Mouku smícháme s pudinkovými prášky, s práškem do pečiva, špetkou soli a postupně přidáváme promíchanou mouku k vaječné směsi s máslem a tvarohem. Zapracujeme rozinky, kandované višně a kandovaný pomeranč.
Vyválíme obdélníkový plát. Podél jedné strany obdélníkového plátu položíme váleček kokosového suku. Nejprve přes něj přehneme kratší a pak delší stranu těsta. Hřbetem ruky uděláme do těsta mělkou rýhu.
Štolu přendáme na plech, překryjeme alobalem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 160 -170 stupňů na po dobu cca 30 minut. Po sejmutí alobalu,pečeme již štolu jen dorůžova (cca 25 -30 minut). Po vyjmutí z trouby, štolu potřeme máslem a hustě pocukrujeme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI